Blog en analyse

Welke betaaltermijnen hanteren uitgevers en omroepen? Welke uitgevers en omroepen verkopen werk van freelancers door aan derden? En welke uitgevers en omroepen eisen je auteursrecht op? Zomaar wat voorbeelden van analyses waar Freelancevoorwaarden.nl zich in gaat vastbijten. De resultaten daarvan vind je in dit blog, evenals persoonlijke en praktische verhalen over auteursrecht.

 


◘ Zo onderhandel je scherper

Onderhandelen over de voorwaarden van uitgeverijen en omroepen kan prima. Op papier, althans. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Ondernemende freelancers geven tips. Je leest ze hier!

 


◘ Een extra factuur voor wanbetalers

Iedereen die te laat is met het betalen van zijn huur, zorgverzekeringspremie of creditcardrekeningen krijgt een extra factuur voor te late betaling. Omdat haar klanten haar óók stelselmatig te laat betalen, besloot de Amerikaanse freelance journalist Wudan Yan hen extra kosten in rekening te brengen. Of dat wat heeft uitgehaald lees je hier!

 


◘ En dat is 25!

Freelancevoorwaarden.nl is in de eerste negen maanden van zijn bestaan enorm gegroeid. En die groei gaat nog wel even door. Van deze partijen kun je de komende voorwaarden verwachten op deze site. Je leest het hier!

 


◘ Wie betaalt er snel? (En wie niet?)

Freelance (foto)journalisten in Nederland verdienen gemiddeld 24.300 euro per jaar. Voor freelancers met een dusdanig laag inkomen is het een must dat facturen snel worden betaald. Maar gebeurt dat ook? Hoelang moet je als freelancer op je geld wachten? Je leest het hier!

 


◘ Freelancers met goede ideeën gezocht!

Over inkoopvoorwaarden van uitgeverijen en omroepen valt stiekem best veel te vertellen. Wie had dat ooit gedacht? (Nou, eh, ik!) Freelancevoorwaarden.nl groeit dan ook als kool. En om die groei bij te benen, kan ik wel wat hulp gebruiken! Van jou! Lees hier hoe je kunt helpen!

 


◘ Wie verkoopt jouw werk aan anderen door?

Schrijf je een artikel voor een krant van DPG Media, dan kun je dat artikel zomaar terugzien in een andere krant. En video-beelden die je maakt voor de NOS kunnen ook in het buitenland op tv verschijnen. Maar wat krijg je daar nou voor terug? Je leest het in deze analyse!

 


◘ Help deze site groeien!

Het uiteindelijke doel van deze site is de freelancevoorwaarden van alle journalistieke uitgeverijen en omroepen van Nederland op één plek verzamelen. En hoewel de homepage een aardige lijst aan media telt, zijn dat ze nog lang niet allemaal. Maar daar kun jíj iets aan doen! Wat precies? Dat lees je hier!