Blog

Hoe gaat het met Freelancevoorwaarden.nl? Hoe kun jij mij helpen? Wat zijn de plannen voor de toekomst? Dat en andere zaken die ik noemenswaardig vind lees je op dit blog.

 


◘ New Skool Media past voorwaarden aan

New Skool Media heeft enkele passages in zijn inkoopvoorwaarden gewijzigd na gesprekken met Freelancevoorwaarden.nl en de NVJ. Zo mogen freelancers nu ook zelf optreden tegen schendingen van hun auteursrecht en krijgen ze extra ruimte om hun werk elders te verkopen. En meer. Wat precies? Dat lees je hier!

 


◘ Als opdrachtgever denken als freelancer

Welke rechten op het werk van je freelancers heb je als opdrachtgever nodig en welke niet? En hoe kun je werken voor hen prettiger maken, zonder dat je jezelf daarmee tekort doet? Die vraag stelde Mila-Marie Bleeksma van Listen&Learn zichzelf. Wat ze vervolgens deed lees je hier!

 


◘ Extra steun van Lira Auteursfonds

Het Lira Auteursfonds steunt Freelancevoorwaarden.nl in 2020 opnieuw met een financiële bijdrage. Nadat het fonds in 2019 al 18.000 euro subsidie beschikbaar stelde, komt daar nu eenmalig 7.500 euro bij. Meer weten over waarvoor Freelancevoorwaarden.nl deze subsidie gaat gebruiken? Klik hier!

 


◘ In de media

Met enige regelmaat geef ik in de media antwoord op vragen rondom inkoopvoorwaarden van omroepen en uitgeverijen. In dit overzicht plaats ik de betere verhalen waarin ik commentaar geef (of waarin deze website wordt genoemd). Klik hier!

 


◘ Workshops over algemene voorwaarden

Freelancevoorwaarden.nl ontvangt 5.000 euro subsidie van de Vereniging Veronica voor het ontwikkelen en geven van workshops over inkoopvoorwaarden en aanvullende activiteiten. Meer informatie? Klik hier!

 


◘ Ontwikkelingen om blij van te worden

Van voorwaarden die de freelancer centraal stellen en boven verwachting snelle groei, tot toekomstplannen en op handen zijnde gesprekken. Er is veel om blij over te zijn. Wat precies? Dat lees je hier!

 


◘ Gesprekken over eerlijke voorwaarden

‘Wie volgt?’ Die vraag stelde ik aan het einde van mijn vorige blog, waarin ik uitleg hoe het tijdschrift Vrij Nederland zijn voorwaarden voor freelancers samen met mij eerlijker maakte. En er is inmiddels een antwoord op die vraag! Dat antwoord lees je hier!

 


◘ Voorwaarden Vrij Nederland worden fair

Vrij Nederland-hoofdredacteur Ward Wijndelts stelde nieuwe voorwaarden voor zijn freelancers op. Maar voordat hij deze liet ingaan, legde hij ze voor aan Freelancevoorwaarden.nl. Met daarbij de vraag of de voorwaarden eerlijk genoeg waren naar freelancers toe. Of ze dat waren lees je hier!

 


◘ Op naar eerlijke freelancevoorwaarden!

De crowdfundcampagne die Freelancevoorwaarden.nl hield om geld op te halen voor eerlijke freelancevoorwaarden heeft binnen één week zijn doelbedrag opgehaald. Die eerlijke voorwaarden gaan er komen! Wanneer? Je leest het hier!

 


◘ Jarig! De balans na het eerste jaar

Freelancevoorwaarden.nl bestaat 1 jaar. Tijd om de balans eens op te maken. Want in dat eerste jaar is er een hoop veranderd. En in de nabije toekomst komen er nog mooie dingen aan. Waaronder: crowdfunding, zodat ik freelancevoorwaarden kan opstellen die eerlijk zijn voor zowel uitgeverijen/omroepen als freelances. Meer weten? Je leest het hier!

 


◘ En dat is 25!

Freelancevoorwaarden.nl is in de eerste negen maanden van zijn bestaan enorm gegroeid. En die groei gaat nog wel even door. Van deze partijen kun je de komende voorwaarden verwachten op deze site. Je leest het hier!

 


◘ Help deze site groeien!

Het uiteindelijke doel van deze site is de freelancevoorwaarden van alle journalistieke uitgeverijen en omroepen van Nederland op één plek verzamelen. En hoewel de homepage een aardige lijst aan media telt, zijn dat ze nog lang niet allemaal. Maar daar kun jíj iets aan doen! Wat precies? Dat lees je hier!