En dat is 25!

 

Freelancevoorwaarden.nl is in de eerste negen maanden van zijn bestaan enorm gegroeid. En die groei gaat nog wel even door. Van deze partijen kun je de komende voorwaarden verwachten op deze site. 

 

Met de publicatie van de freelancevoorwaarden van de NTR telt deze site nu de voorwaarden van 25 mediapartijen. En dat is best een aardige groei. Want toen deze site live ging op 28 september 2018, waren het er nog acht.

 

Toen ik met Freelancevoorwaarden.nl begon, had ik niet verwacht dat de site nog geen jaar later zo veel gegroeid zou zijn. Mijn hobbyproject is aardig volwassen aan het worden.

 

Dat komt mede door een fijne subsidie van het Lira Auteursfonds Reprorecht, maar ook door jullie! Want als jullie niet zo trouw voorwaarden van uitgeverijen en omroepen aan me gestuurd zouden hebben, dan was de teller allang ergens blijven steken. Bedankt voor jullie hulp.

 

En het einde is nog lang niet in zicht. Ik heb nog voorwaarden van elf partijen liggen, die ik in de loop van de komende maanden allemaal ga analyseren. Dat zijn: BCM, Blue Circle, Blink, EDG, Hortipoint, Mood for Magazines, MPG, NH, NPO,  Springer Media en de Universiteit Leiden (ja, ook universiteiten geven hun eigen media  uit). In welke volgorde ze online komen weet ik nog niet. Maar ze komen er allemaal op.

 

Is deze site dan compleet? Nee, nog lang niet. Uit een inventarisatie die ik een paar maanden geleden maakte blijkt dat Nederland ruim tachtig (!) mediabedrijven telt. En ik heb er vast nog een aantal gemist.

 

Werk jij voor media die nog niet op deze site genoemd zijn? En heb je daar freelancevoorwaarden van liggen? Dan hoop ik dat je ze aan me wil mailen.

 

Op naar nummer 26. En verder!

 

Steun Freelancevoorwaarden.nl!

 

Deze site maakt inzichtelijk hoe uitgevers en omroepen met het werk en de rechten van freelancers omgaan.

 

Heb je iets gehad aan deze publicatie? Ondersteun Freelancevoorwaarden.nl dan met een donatie! Dat kan al vanaf 5 euro.

 

Met je donatie help je freelancers baas blijven over hun eigen werk. Dat is goed voor de hele journalistiek!

Mijn gekozen donatie € -