Extra steun van Lira Auteursfonds

 

Het Lira Auteursfonds steunt Freelancevoorwaarden.nl in 2020 opnieuw met een financiële bijdrage. Nadat het fonds in 2019 al 18.000 euro subsidie beschikbaar stelde, komt daar nu eenmalig 7.500 euro bij. 

 

De financiële bijdrage van het Lira Auteursfonds is bedoeld om Freelancevoorwaarden.nl verder te laten groeien. Het merendeel van de subsidie wordt gebruikt om tijd vrij te maken voor het analyseren van inkoopvoorwaarden van uitgeverijen, omroepen en andere mediaorganisaties.

 

Het komende jaar moeten er minstens tien nieuwe analyses van inkoopvoorwaarden verschijnen op deze site (maar als het een beetje meezit worden dat er meer). Freelancevoorwaarden.nl telt op dit moment analyses van voorwaarden van 48 partijen. Van nog twaalf mediaorganisaties liggen de voorwaarden te wachten op analyse.

 

Freelancers gezocht!
Een kleiner deel van het door het Lira Auteursfonds beschikbaar gestelde bedrag wordt gebruikt om bijdragen voor deze website in te kopen bij derden. Mocht je werkzaam zijn als freelancer en een goed idee hebben voor een diepgravende bijdrage, dan ontvang ik je pitch graag.

 

Freelancevoorwaarden.nl zet ook komend jaar de samenwerking met De Coöperatie door. Ook dit jaar draagt De Coöperatie bij aan marketing middels nieuwsbrieven, sociale media en het bemiddelen bij partnerships. Daarnaast steunt De Coöperatie deze website ook op technologisch vlak.

 

Van 18 naar… 45
In 2019 ontving Freelancevoorwaarden.nl ook subsidie van het Lira Auteursfonds. Die financiële steun moest deze site helpen het aantal analyses van inkoopvoorwaarden in een jaar tijd groeien van 18 naar 38. Aan het eind van deze subsidieperiode telde deze site analyses van 45 uitgeverijen, omroepen en ander mediapartijen. Inmiddels zijn dat er 48.

 

Dankzij de eerste financiële bijdrage van het Lira Auteursfonds kon Freelancevoorwaarden.nl ook op andere manieren groeien. Zo kreeg deze website er een mobiele versie, een zoekmachine en een donatie- en crowdfundmodule bij. Freelancevoorwaarden.nl publiceerde in zijn Kennisbank uitgebreidere analyses en kocht vijf artikelen in bij freelancers.

 

Daarnaast is er begonnen met overleg over samenwerkingen, onder andere met de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Eerder dit jaar ontving Freelancevoorwaarden.nl ook een financiële bijdrage van Vereniging Veronica, voor de ontwikkeling van workshops over algemene voorwaarden.

 

Steun Freelancevoorwaarden.nl!

 

Deze site maakt inzichtelijk hoe uitgevers en omroepen met het werk en de rechten van freelancers omgaan.

 

Heb je iets gehad aan deze publicatie? Ondersteun Freelancevoorwaarden.nl dan met een donatie! Dat kan al vanaf 5 euro.

 

Met je donatie help je freelancers baas blijven over hun eigen werk. Dat is goed voor de hele journalistiek!

Mijn gekozen donatie € -