In de media

 

Met enige regelmaat geef ik in de media antwoord op vragen rondom de inkoopvoorwaarden van omroepen en uitgeverijen. In dit overzicht plaats ik de betere verhalen waarin ik commentaar geef (of waarin deze website wordt genoemd).

 

Villamedia – Menno van den Bos dook in de kleine lettertjes van de publicatievoorwaarden
Freelancer Menno van den Bos liet zich inspireren door deze website en besloot de inkoopvoorwaarden van zijn eigen klanten eens kritisch te bekijken. Dat leverde hem niet alleen nieuwe inzichten op, maar leerde hem ook dat onderhandelen loont.

 

Trouw – Freelancers NRC voelen zich gestraft voor hun flexibiliteit
Een ongekende actie van freelancers bij NRC: in februari 2020 legden 40 van hen gezamenlijk het werk neer. Trouw schreef over de actie en vroeg mij naar inkoopvoorwaarden voor freelancers en afbrokkelend auteursrecht.

 

NRC – Geef maker middelen om journalist te zijn 
Columnist Clarice Gargard schreef een column over de hierboven genoemde stakingsactie van freelancers bij NRC. Daarin riep ze media op freelancers beter te behandelen en verwijst ze freelancers door naar Freelancevoorwaarden.nl.

 

IJNet – Dutch website helps journalists better understand freelancer agreements
Het International Journalists Network interviewde me in december 2019 over deze website en vertaalde het oorspronkelijk Engelstalige artikel naar het Arabisch, Chinees, Persisch, Portugees, Russisch en Spaans.

 

Bureau Wibaut – Hosselen, harken en andere handigheden
Journalisten van het collectief Bureau Wibaut schreven samen een boek over freelancen en vroegen mij een hoofdstuk te wijden aan inkoopvoorwaarden van mediabedrijven.

 

Pegelpodcast – Move the product 
Journalisten Erwin van ‘t Hof en Sjoerd Arends interviewden tientallen freelancers voor hun podcastreeks De Pegelpodcast. In deze 45 minuten durende aflevering over mijn werk en over deze website.

 

De nieuwe journalist 
Na het afronden van hun podcastreeks schreven Erwin van ‘t Hof en Sjoerd Arends een boek met de belangrijkste bevindingen. In het boek De nieuwe journalist gaan ze ook in op mijn favoriete hobbyproject.

 

Steun Freelancevoorwaarden.nl!

 

Deze site maakt inzichtelijk hoe uitgevers en omroepen met het werk en de rechten van freelancers omgaan.

 

Heb je iets gehad aan deze publicatie? Ondersteun Freelancevoorwaarden.nl dan met een donatie! Dat kan al vanaf 5 euro.

 

Met je donatie help je freelancers baas blijven over hun eigen werk. Dat is goed voor de hele journalistiek!

Mijn gekozen donatie € -