Workshops over algemene voorwaarden

 

Freelancevoorwaarden.nl ontvangt 5.000 euro subsidie van de Vereniging Veronica voor het ontwikkelen en geven van workshops over inkoopvoorwaarden en aanvullende activiteiten.

 

Wat houden algemene voorwaarden van uitgeverijen en omroepen in? Wat staat er in zulke documenten? Waarom zijn ze belangrijk? Hoe kun je erover onderhandelen? En wat kun je er tijdens zulke onderhandelingen uitslepen? Op deze en andere vragen gaat Freelancevoorwaarden.nl antwoord geven tijdens een reeks workshops over algemene voorwaarden.

 

Voor het ontwikkelen van die workshop en het geven ervan ontvangt Freelancevoorwaarden.nl 5.000 euro subsidie van de Vereniging Veronica. De vereniging heeft als doel bij te dragen aan instrumenten die bouwen aan een levenskrachtige mediasector en is van mening dat Freelancevoorwaarden.nl dat doet.

 

Acht workshops, en meer
Met de subsidie gaat Freelancevoorwaarden.nl in eerste instantie acht keer een workshop verzorgen. Daarvoor wordt de samenwerking gezocht met de NVJ Academy, de opleidingstak van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. De eerste gesprekken over deze samenwerking hebben inmiddels plaatsgevonden.

 

De workshop is ook bedoeld om gehouden te worden bij journalistieke opleidingen aan hogescholen en universiteiten, en bij (in)formele collectieven (wil je mijn praatje horen, stuur me dan vooral een berichtje). Naast de eerste acht workshops is een deel van de subsidie van Vereniging Veronica ook bedoeld om een video-versie van de workshop, die een nog grotere doelgroep moet bereiken.

 

Ook voor het aangaan van pilot partnerships rondom het eerlijker maken van inkoopvoorwaarden van uitgeverijen en omroepen is een deel van de subsidie gereserveerd. De eerste gesprekken hieromtrent hebben inmiddels al plaatsgevonden.

 

Als afsluiting van bovenstaande activiteiten organiseert Freelancevoorwaarden.nl in samenwerking met De Coöperatie een conferentie rondom de onlangs gepubliceerde eerlijke freelancevoorwaarden. Allemaal mooie plannen waar ik enorm veel zin in heb!

 

Steun Freelancevoorwaarden.nl!

 

Deze site maakt inzichtelijk hoe uitgevers en omroepen met het werk en de rechten van freelancers omgaan.

 

Heb je iets gehad aan deze publicatie? Ondersteun Freelancevoorwaarden.nl dan met een donatie! Dat kan al vanaf 5 euro.

 

Met je donatie help je freelancers baas blijven over hun eigen werk. Dat is goed voor de hele journalistiek!

Mijn gekozen donatie € -