Workshop: Voorwaarden ontwarren

Freelancevoorwaarden.nl helpt je inkoopvoorwaarden van mediabedrijven doorgronden. Wil je leren hoe je die voorwaarden het beste leest en waar ruimte zit tot onderhandeling? Je leert het met deze workshop.

 

Mag een uitgeverij of omroep werk dat jij gemaakt hebt zomaar herplaatsen? Blijft je artikel, foto of videoreportage van jou? Of wordt hij eigendom van je klant? Wie eigent zich wat toe? Valt er eigenlijk te onderhandelen? En hoelang laten grote mediapartijen je eigenlijk op je centen wachten?

 

De antwoorden op deze en andere soortgelijke vragen vind je vaak in de inkoopvoorwaarden van je klant. Maar die voorwaarden staan vaak bomvol juridisch taalgebruik, waar je niet zomaar doorheen komt. Zeker niet als je ook nog eens alle addertjes onder het gras wil opsporen.

 

Freelancevoorwaarden.nl helpt!
Maar daar gaat Freelancevoorwaarden.nl je bij helpen. De afgelopen jaren verzamelde deze website de inkoopvoorwaarden van meer dan vijftig grote (en kleine) mediabedrijven én vlooide die door. Dat leverde een hoop kennis op, maar ook inzicht in hoe je zulke inkoopvoorwaarden eigenlijk zou moeten lezen.

 

Die kennis en inzichten gaat Freelancevoorwaarden.nl met je delen. In deze workshop leer je waar je op moet letten voordat je de inkoopvoorwaarden van je klant ondertekent, maar ook waar de echte onderhandelingsruimte zit. Zodat je voor jezelf een betere deal kunt sluiten.

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Deze workshop is te boeken door (journalistieke) opleidingen aan hogescholen en universiteiten, maar ook door (in)formele collectieven van freelancers. De workshop is ook nuttig voor aan de journalistiek verwante beroepen, zoals illustratoren, vertalers en animatoren.

 

Freelancevoorwaarden.nl gaf de workshop ‘Freelancevoorwaarden ontwarren’ eerder al bij de Fontys Hogeschool voor Journalistiek, de Hogeschool Utrecht, de Universiteit Leiden, de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit van Amsterdam, Bureau Wibaut en de Vereniging voor wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland.

 

Wil je meer weten over deze workshop? Ben je op zoek naar een prijsopgaaf? Wil je een afspraak maken? Of wil je me via internet laten invliegen voor een online workshop? Stuur dan even een mailtje. Wil je een preview van wat je kunt verwachten? Bekijk dan de gratis videoworkshop.

 

De workshop ‘Freelancevoorwaarden ontwarren’ is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Vereniging Veronica.